Digitale databaser til studiestart

Skolerne er nu startet for mange, mens det for universiteterne lige venter lidt endnu. Under alle omstændigheder tilbyder biblioteket nogle databaser, det kan være værd at kende, lige gyldigt hvilket niveau du er på – også som helt almindelig biblioteksbruger.

Af Christine Ellebæk Sørensen

Basisbiblioteket

Bibliotek.dk Favrskov Bibliotekerne har virkelig mange bøger og andre gode ting, men selvfølgelig ikke alt. Hvis du får brug for ældre eller mere avanceret materiale end det normale, er Bibliotek.dk et fantastisk sted. Det er en database over alle biblioteker i Danmarks samlede bestand, så her finder du både universitetsbibliotekernes bøger, Puk-bøgerne og de gamle klassikere i forskellige udgaver, samt virkelig mange materialer på andre sprog. Du skal være oprettet som bruger på et lokalt bibliotek for at kunne bruge Bibliotek.dk, og det gør du her: Opret bruger | Favrskov Bibliotekerne 

 

For de videbegærlige børn og unge

Faktalink er en meget indbydende hjemmeside, der er nem at gå til. Her er omkring 600 artikler og temaer om samfundsrelevante og historiske emner, som har bred interesse. Man kan finde artikler om alt fra sport, kultur, historie, politik, IT, trends og meget mere, og alle artiklerne opdateres løbende, samtidig med at der kommer nye til. Det er Dansk Biblioteks Center der står bag siden, og artiklerne er skrevet af professionelle skribenter, journalister, historikere m.v. med fagkundskab inden for emneområderne. De nyeste artikler er inspireret af virkeligheden – lige nu er det fx Præsidentvalg i USA og Doping. Faktalink er meget velegnet til de ældste folkeskoleklasser samt gymnasieelever, mens undersiden Faktalink Light er rettet mod børn på mellemtrinet.

 

Det helt aktuelle – og fordybelse

Infomedia er en kæmpestor artikelbase, der giver dig adgang til over 40 millioner artikler i danske aviser og fagtidsskrifter samt deres net-udgaver. Du kan kun få adgang til Infomedia, hvis du befinder dig på biblioteket. Infomedia har været på nettet i 30 år og blev grundlagt af bladhusene Politiken og Berlingske. Senere kom også de andre store bladhuse med, og Infomedia giver nu også adgang til artikler fra en lang række fagtidsskrifter. I dag er både trykte aviser og blade samt netmedier repræsenterede i basen. Det er en fremragende kilde, hvis man fx gerne vil have flere forskellige vinkler på et emne.